Saradnja sa BEOKOM servisom

 

12. 04. 2012.

bks.jpgJKP "Infostan tehnologije" je proširilo saradnju sa "Beokom servisom" pri Službi za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, kako bi odgovori na pitanja korisnika komunalnih proizvoda i usluga bili što efikasniji. Pozivom brojeva telefona "Beokoma" 0800-110-011 (besplatan broj za fiksnu mrežu) ili 011/309-00-07 (za pozive sa mobilnih mreža) operateri ove službe će odgovarati na pitanja koja se tiču računa za utrošene komunalne usluge.

 

Na ovim brojevima korisnici će moći da dobiju osnovne informacije o sadržini svog računa, načinu plaćanja, reklamiranju komunalnih usluga, promenama na uplatnici, elektronskom pristupu računima, ali i o popustima i subvencijama koje je moguće ostvariti pri plaćanju. Za sve preciznije informacije o proknjižavanju uplata i stanju neizmirenih obaveza korisnici moći će da se obrate kao i do sada lično, telefonom ili mejlom svim ekspoziturama JKP "Infostan tehnologije" koje se nalaze na teritoriji centralnih gradskih opština.

 

Cilj JKP "Infostan tehnologije" je da odgovori na sve zahteve i pitanja korisnika, a saradnja sa "Beokom servisom" će unaprediti redovnu komunikaciju sa građanima. Da podsetimo da je JKP "Infostan tehnologije" omogućilo svim korisnicima proveru stanja preko Interneta, kao i detaljan pregled utrošenih komunalnih usluga i zaduženja iz prethodnog perioda kroz mesečni račun. Praksa unapređenja komunikacije sa korisnicima biće nastavljena i u narednom periodu, novim aktivnostima i pogodnostima.

 

Besplatan pozivni centar JKP "Infostan tehnologije" 0800 011 018 za pitanja korisnika koji pozivaju iz svih fiksnih mreža, i broj 011/395-44-20 za pozive iz mobilnih mreža, rade radnim danima 07:30-20:00 časova i subotom 08:00-14:00 časova.