Web portal Ostani kod kuće za pomoć najstarijima, donacije i volontiranje

Objavljeno: Mart 27, 2020

Web portal Ostani kod kuće za pomoć najstarijima, donacije i volontiranje

JKP „Infostan tehnologije“ je izradilo i pustilo u rad web portal beogradskih opštinskih kriznih štabova https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs/ , za pomoć najstarijim i najugroženijim građanima, donacije i volontiranje.

 

Najugroženiji sugrađani koji imaju više od 65 godina, a kojima je potrebna pomoć u nabavci hrane i lekova mogu da se prijave za dobijanje pomoći na web portalu https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs/ . U nekoliko veoma jednostavnih koraka, najstariji građani mogu da izaberu opštinu na kojoj žive, obrate se telefonom Opštinskim kriznim štabovima ili  popune i pošalju Zahtev za pomoć i na taj način poruče brzo i lako neophodne namirnice i lekove. Ukoliko nisu u mogućnosti da to učine sami, može im pomoći neko od mlađih članova porodice. Nakon prijema Zahteva, volonterske ekipe će brzo preuzeti porudžbine i potruditi se da najugroženijima u što kraćem roku isporuče sve potrepštine na kućne adrese.

 

Pored pomoći najstarijima koja je primarna, svi koji su u mogućnosti da doniraju sredstva mogu to učiniti jednostavnim prijavljivanjem na portal https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs/ . Kako je svaka pomoć doborošla, pozivamo sve zainteresovane koji su u mogućnosti, da doniraju sredstva, kako bi pomoć bila još bolja i efikasnija i kako bi stigla svima kojima je neophodna.

 

Svi mladi i zdravi pojedinci koji imaju slobodnog vremena i žele da pomognu u volontiranju, mogu to učiniti prijavom na novi jednistveni sistem za evidenciju volontera i volonterki u Republici Srbiji. Prijavljivanje na web portalu omogućeno je popunjavanjem ponuđene forme ili telefonski. Portal https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs/  povezan je sa nacionalnom platformom Vlade Republike Srbije za prijavu volontera, koju je realizovao Sektor za vanrerne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa drugim organima i institucijama.