Produžen popust na januarske račune zbog Dana državnosti

Objavljeno: Februar 5, 2021

Produžen popust na januarske račune zbog Dana državnosti

Rok za korišćenje popusta pri plaćanju januarskih računa produžen je do 17. februara. Zbog obeležavanja Dana državnosti, koji se u skladu sa Zakonom o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji praznuje 15. i 16. februara, poslednji dan za plaćanje računa sa obračunatim popustom od 5%, 6% i 7% je sreda 17. februar, zbog čega će redovne platiše imati dva dana više za plaćanje umanjenih računa.


 
Ukupno je odštampano i distribuirano 727.637 januarskih računa objedinjene naplate, dok je popust unapred obračunat za 373.191 korisnika, koji redovno plaćaju račune. Od ukupnog broja umanjenih računa, popust od 7% je ostvarilo 197.792 korisnika, koji godinu dana u kontinuitetu koriste popust pri plaćanju računa. Popust od 6% obračunat je za 36.882 korisnika, koji šest meseci plaćaju umanjene račune, dok je pravo na popust od 5% ostvarilo 138.517 korisnika.


 
Subvenciju u iznosu 10-30% na plaćanje januarskih računa ostvarilo je 51.366 socijalno ugroženih korisnika, u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju.


 
Podsećamo da redovne platiše mogu ostvariti dodatan popust od 4% na elektronsko plaćanje januarskog računa na mobilnoj aplikaciji ili portalu e.Sanduče, u periodu od 01. februara do 28. februara, ukoliko plate redovan januarski račun sa Visa platnom karticom i sačuvaju karticu za svoja buduća plaćanja ili izvrše plaćanje sa već sačuvanom Visa platnom karticom. Dodatan popust od 4% biće iskazan na narednom mesečnom računu, a on se ostvaruje pored svih redovnih popusta JKP „Infostan tehnologije“ od  5%, 6% i 7% i subvencija od 10 do 30% za socijalno ugrožene kategorije građana. Takođe, korisnici račune plaćaju bez naknade, što im omogućava još jedan vid uštede u kućnim budžetima. Dodatan popust je obezbeđen za prvih 5.250 redovnih platiša koji svoje januarske račune plate sačuvanom Visa  platnom karticom, tokom meseca februara.

 

Hvala Vam što  redovno izmirujete svoje račune za isporučene komunalne usluge.