Pomoć za najsiromašnije jednoroditeljske porodice u Beogradu

Objavljeno: Mart 19, 2019

Pomoć za najsiromašnije jednoroditeljske porodice u Beogradu

Zahvaljujući donacijama 5.603 Beograđana, 550 najsiromašnijih jednoroditeljskih porodica sa evidencije 17 opštinskih odeljenja Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu dobilo je pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

U humanitarnoj akciji Fondacije "Ana i Vlade Divac", koja je sprovedena u saradnji sa JKP "Infostan tehnologije" prikupljeno je više 1.800.000 dinara za kupovinu paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu.

"Prema relevantnim podacima, ispod linije apsolutnog siromaštva u Srbiji živi oko pola miliona ljudi, a posebno su ugrožene porodice u kojima jedan roditelj brine o deci", rekla je Ana Košel direktorka Fondacije "Ana i Vlade Divac" i dodala da će Fondacija i ubuduće organizovati akcije prikupljanja pomoći za najsiromašnije i promovisati kulturu davanja u našem društvu.

JKP "Infostan tehnologije" je uz septembarski račun distribuiralo korisnicima uplatnice za pomoć humanitarnoj akciji i pružilo im mugućnost da dobrovoljno doniraju novac, u skladu sa svojim mogućnostima. Veliki broj ljudi je pokazao humanist na delu, prepoznali su značaj ove akcije i donirali sredstva kojima su nabavljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama za najugroženije jednoroditeljske porodice u Beogradu", istakla je Milica Paunović iz JKP "Infostan tehnologije".

Hvala svim Beograđanima koji su pomogli da što veći broj najsiromašnijih sugrađana dobije pomoć.