Gradonačelnik Beograda posetio JKP Infostan tehnologije

Objavljeno: Novembar 4, 2021

Gradonačelnik Beograda posetio JKP Infostan tehnologije

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je danas JKP Infostan tehnologije, prilikom čega su mu predstvaljeni dosadašnji rezultati elektronskog servisa za dostavu i plaćanje računa e.Sanduče.

 

Mobilna aplikacija i portal e.Sanduče koristi 180.000 Beograđana, koji na najbrži, nalakši i najbezbedniji način dobijaju i plaćaju račune, sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme, samo jednim klikom platnim karticama, bez odlaska na šaltere platnih institucija. Mesečni promet uplata preko platforme e.Sanduče iznosi 250 miliona dinara, a sve veći broj korisnika odlučuje se za elektronski vid plaćanja računa, jer na taj način imaju uvid u sve svoje obaveze i analitiku realizovanih uplata.

 

Gradonačelnik istakao da je e.Sanduče deo digitalizacije i strateškog plana Vlade Republike Srbije, dodavši da je elektornsko plaćanje i poslovanje neminovnost današnjice. "Važno je dizati svest kod ljudi da shvate koje benefite imaju od ove usluge. To je u vreme pandemije jasno, ne morate da idete na šaltere gde su gužve i rizici od zaražavanja i štedite vreme",rekao je Radojičić.

 

Obilazeći štampariju preduzeća gradonačelnik je pohvalio širenje sistema objedinjene naplate, čime su korisnici usluga preduzeća Eko Grocka od prošlog meseca počeli da dobijaju račun objedinjene naplate.

 

„Ono što posebno želim da naglasim je da je u sistem objedinjene naplate JKP „Infostan tehnologije“ ušlo i 25 hiljada građana Grocke, što do sad nije bio slučaj.  Verujem da će većina njih izabrati da sada svoje račune plaća preko platforme e.Sanduče. Cilj nam je da u sistem objedinjene naplate uđu i druge rubne beogradske opštine. Pre svega mislim na građane iz opština koje nisu uključene kao što su Mladneovac, Lazarevac, Obrenovac ili Sopot. Takođe pregovaramo i o drugim plaćanjima koji će se priključiti ovom modelu“, istakao je gradonačelnik.

 

Gradonačelnik je o poslovanju preduzeća razgovarao sa izvršnim direktorom za objedinjenu naplatu Slavkom Đumićem, izvršnim direktorom za informacione tehnologije Tonijem Radovanovićem, direktorkom Sektora naplate Lidijom Gligorić, direktorom Sektora za aplikativna rešenja Vladimirom Nedeljkovićem, direktorom Sektora za poslovne operacije i servise Lazom Šeganom i rukovodiocima službi, prilikom čega je predstavik za medije Milica Paunović prezentovala dosadašnje rezultate platforme e.Sanduče.