Februarski račun sa QR kodom

Objavljeno: Februar 24, 2020

Februarski račun sa QR kodom

Nakon što je Narodna banka Srbije pustila u rad najsavremeniji platni sistem za instant plaćanje – IPS NBS sistem, JKP „Infostan tehnologije“ obaveštava svoje korisnike da će februarski račun objedinjene naplate odštampati sa IPS QR kodom. Naše preduzeće na ovaj način želi dodatno da se približi svojim korisnicima, olakša i pojednostavi postupak plaćanja računa, budući da IPS NBS sistem za instant plaćanje računa omogućava veoma brz prenos novca.

 

Uz IPS NBS sistem za instant plaćanje računa korisnicima komunalnih usluga omogućeno je da putem aplikacije za mobilno bankarstvo račune plate brzo i jednostavno, skeniranjem IPS QR koda, koji će biti istaknut na februarkom računu objedinjene naplate. Očitavanjem IPS QR koda korisncima je omogućena ušteda vremena prilikom plaćanja računa, budući da se ne popunjava platni nalog, već se automatski očitavaju podaci za plaćanje kao što su broj računa, iznos i poziv na broj, nakon čega se jednim klikom vrši plaćanje računa. Novim vidom bezgotovinskog plaćanja računa smanjuje se korišćenje gotovog novca i olakšava plaćanje jer korisnici neće morati da čekaju na šalterima platnih institucija kako bi izmirili račun.

 

U ovom trenutku više desetina hiljada korisnika preuzima elektronske kopije računa sa On-line upita stanja na sajtu našeg preduzeća, gde imaju precizan uvid u svoje uplate.