Web портал Остани код куће за помоћ најстаријима, донације и волонтирање

Објављено: Март 27, 2020

Web портал Остани код куће за помоћ најстаријима, донације и волонтирање

ЈКП „Инфостан технологије“ је израдило и пустило у рад web портал београдских општинских кризних штабова https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs , за помоћ најстаријим и најугроженијим грађанима, донације и волонтирање.

 

Најугроженији суграђани који имају више од 65 година, а којима је потребна помоћ у набавци хране и лекова могу да се пријаве за добијање помоћи на веб порталу https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs . У неколико веома једноставних корака, најстарији грађани могу да изаберу општину на којој живе, обрате се телефоном Општинским кризним штабовима или  попуне и пошаљу Захтев за помоћ и на тај начин поруче брзо и лако неопходне намирнице и лекове. Уколико нису у могућности да то учине сами, може им помоћи неко од млађих чланова породице. Након пријема Захтева, волонтерске екипе ће брзо преузети поруџбине и потрудити се да најугроженијима у што краћем року испоруче све потрепштине на кућне адресе.

 

Поред помоћи најстаријима која је примарна, сви који су у могућности да донирају средства могу то учинити једноставним пријављивањем на портал https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs . Како је свака помоћ доборошла, позивамо све заинтересоване који су у могућности, да донирају средства, како би помоћ била још боља и ефикаснија и како би стигла свима којима је неопходна.

 

Сви млади и здрави појединци који имају слободног времена и желе да помогну у волонтирању, могу то учинити пријавом на нови једниствени систем за евиденцију волонтера и волонтерки у Републици Србији. Пријављивање на веб порталу омогућено је попуњавањем понуђене форме или телефонски. Портал https://ostanikodkuce.beograd.gov.rs  повезан је са националном платформом Владе Републике Србије за пријаву волонтера, коју је реализовао Сектор за ванрерне ситуације Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са другим органима и институцијама.