Продужен попуст на јануарске рачуне због Дана државности

Објављено: Фебруар 5, 2021

Продужен попуст на јануарске рачуне због Дана државности

Рок за коришћење попуста при плаћању јануарских рачуна продужен је до 17. фебруара. Због обележавања Дана државности, који се у складу са Законом о државним и другим празницима у Републици Србији празнује 15. и 16. фебруара, последњи дан за плаћање рачуна са обрачунатим попустом од 5%, 6% и 7% је среда 17. фебруар, због чега ће редовне платише имати два дана више за плаћање умањених рачуна.


 
Укупно је одштампано и дистрибуирано 727.637 јануарских рачуна обједињене наплате, док је попуст унапред обрачунат за 373.191 корисника, који редовно плаћају рачуне. Од укупног броја умањених рачуна, попуст од 7% је остварило 197.792 корисника, који годину дана у континуитету користе попуст при плаћању рачуна. Попуст од 6% обрачунат је за 36.882 корисника, који шест месеци плаћају умањене рачуне, док је право на попуст од 5% остварило 138.517 корисника.


 
Субвенцију у износу 10-30% на плаћање јануарских рачуна остварило је 51.366 социјално угрожених корисника, у зависности од категорије којој припадају.


 
Подсећамо да редовне платише могу остварити додатан попуст од 4% на електронско плаћање јануарског рачуна на мобилној апликацији или порталу е.Сандуче , у периоду од 01. фебруара до 28. фебруара, уколико плате редован јануарски рачун са Visa платном картицом и сачувају картицу за своја будућа плаћања или изврше плаћање са већ сачуваном Visa платном картицом. Додатан попуст од 4% биће исказан на наредном месечном рачуну, а он се остварује поред свих редовних попуста ЈКП „Инфостан технологије“ од  5%, 6% и 7% и субвенција од 10 до 30% за социјално угрожене категорије грађана. Такође, корисници рачуне плаћају без накнаде, што им омогућава још један вид уштеде у кућним буџетима. Додатан попуст је обезбеђен за првих 5.250 редовних платиша који своје јануарске рачуне плате сачуваном Visa  платном картицом, током месеца фебруара.

 

Хвала Вам што  редовно измирујете своје рачуне за испоручене комуналне услуге.