Помоћ за најсиромашније једнородитељске породице у Београду

Објављено: Март 19, 2019

Помоћ за најсиромашније једнородитељске породице у Београду

Захваљујући донацијама 5.603 Београђана, 550 најсиромашнијих једнородитељских породица са евиденције 17 општинских одељења Градског центра за социјални рад у Београду добило је пакете са основним животним намирницама.

У хуманитарној акцији Фондације "Ана и Владе Дивац", која је спроведена у сарадњи са ЈКП "Инфостан технологије" прикупљено је више 1.800.000 динара за куповину пакета хране и средстава за личну хигијену.

"Према релевантним подацима, испод линије апсолутног сиромаштва у Србији живи око пола милиона људи, а посебно су угрожене породице у којима један родитељ брине о деци", рекла је Ана Кошел директорка Фондације "Ана и Владе Дивац" и додала да ће Фондација и убудуће организовати акције прикупљања помоћи за најсиромашније и промовисати културу давања у нашем друштву.

ЈКП "Инфостан технологије" је уз септембарски рачун дистрибуирало корисницима уплатнице за помоћ хуманитарној акцији и пружило им мугућност да добровољно донирају новац, у складу са својим могућностима. Велики број људи је показао хуманист на делу, препознали су значај ове акције и донирали средства којима су набављени пакети са основним животним намирницама за најугроженије једнородитељске породице у Београду", истакла је Милица Пауновић из ЈКП "Инфостан технологије".

Хвала свим Београђанима који су помогли да што већи број најсиромашнијих суграђана добије помоћ.