Пакети помоћи за најугроженије једнородитељске породице

Објављено: Мај 31, 2021

Пакети помоћи за најугроженије једнородитељске породице

Фондација Ана и Владе Дивац је у сарадњи са ЈКП „Инфостан технологије“ по четврти пут обезбедила пакете са основним животним намирницама за 600 најсиромашнијих једнородитељских породица са евиденције 17 општинских одељења Градског центра за социјални рад у Београду.

 

У акцији је прикупљено 2.109.400,00 динара за   набавку 600 пакета са основним животним намирницама. Укупно 4.878 домаћинстава је уплатило донацију путем признанице која је долазила уз децембарске рачуне за обједињене наплате на територији града Београда.

 

„Фондација Ана и Владе Дивац више од девет година на различите начине помаже једнородитељским породицама које спадају у посебно угрожене. Драго нам је што имамо дугогодишњу сарадњу са „ЈКП Инфостан технологије“ у којој Београђани увек покажу хуманост, а посебно су то показали сада, у време кризе изазване пандемијом COVID 19.“, рекла је Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац и додала да ће Фондација и убудуће организовати акције прикупљања помоћи за најсиромашније и промовисати културу давања у нашем друштву.

 

„ЈКП “Инфостан Технологије” је као друштвено одговорно предузеће пружило корисницима могућност да подрже хуманитарну акцију и добровољно донирају новац, у складу са својим могућностима. Уз децембарски рачун обједињене наплате корисницима је дистрибуирана уплатница за помоћ хуманитарној акцији, приликом чега су многобројни Београђани препознали значај ове акције и донирали средства којима су набављени пакети са основним животним намирницама за најугроженије једнородитељске породице у Београду“, рекла је Милица Пауновић из ЈКП “Инфостан технологије”. Београђани и Београђанке су препознали значај ове акције и помогли да што већи број наших најсиромашнијих суграђана добије помоћ. Током сарадње више од једне деценије Фондација Ана и Владе Дивац је у сарадњи са ЈКП „Инфостан технологије“  организовала хуманитарне акције за набавку средстава за фискултурну салу у оквиру пројекта “Један у миллион”, обнову кућа у Обреновцу након мајских поплава, изградњу зграда за социјално становање, помоћ Краљеву након земљотреса и помоћ сеоским домаћинствима.