Фебруарски рачун са QР кодом

Објављено: Фебруар 24, 2020

Фебруарски рачун са QР кодом

Након што је Народна банка Србије пустила у рад најсавременији платни систем за инстант плаћање – ИПС НБС систем, ЈКП „Инфостан технологије“ обавештава своје кориснике да ће фебруарски рачун обједињене наплате одштампати са ИПС QР кодом. Наше предузеће на овај начин жели додатно да се приближи својим корисницима, олакша и поједностави поступак плаћања рачуна, будући да ИПС НБС систем за инстант плаћање рачуна омогућава веома брз пренос новца.

 

Уз ИПС НБС систем за инстант плаћање рачуна корисницима комуналних услуга омогућено је да путем апликације за мобилно банкарство рачуне плате брзо и једноставно, скенирањем ИПС QР кода, који ће бити истакнут на фебруарком рачуну обједињене наплате. Очитавањем ИПС QР кода кориснцима је омогућена уштеда времена приликом плаћања рачуна, будући да се не попуњава платни налог, већ се аутоматски очитавају подаци за плаћање као што су број рачуна, износ и позив на број, након чега се једним кликом врши плаћање рачуна. Новим видом безготовинског плаћања рачуна смањује се коришћење готовог новца и олакшава плаћање јер корисници неће морати да чекају на шалтерима платних институција како би измирили рачун.

 

У овом тренутку више десетина хиљада корисника преузима електронске копије рачуна са Он-лине упита стања на сајту нашег предузећа, где имају прецизан увид у своје уплате.

 
Још постова