БГ ПРАКСА 2022

Објављено: April 15, 2022

БГ ПРАКСА 2022

 

Универзитет у Београду и Град Београд позивају студенте завршних година основних и мастер студија да постану део 11. генерације полазника програма универзитетске радне праксе БГ ПРАКСА и искористе прилику за стицање радног искуства у струци. 

 

Овог лета 135 студената Универзитета у Београду имаће прилику да обави тромесечну радну праксу у многобројним градским предузећима и устанвама, међу којима је ЈКП „Инфостан технологије“ Београд.  

 


Свим полазницима програма током три месеца трајања праксе биће обезбеђена новчана надокнада. Ангажовање у програму, као препозната релевантна ваннаставна активност студената Универзитета у Београду, носи и додатне /некумулативне/ ЕСПБ бодове. 

 


Сваки полазник праксе имаће непосредно одређеног ментора из реда запослених. Током реализације програма ове године биће укључено укупно 90 ментора на 82 различите позиције у градским предузећима, установама културе, библиотекама, музејима, секретаријатима градске управе и општинама које учествују у програму. 

 

 

 

 

Конкурс са свим детаљима о локацијама и позицијама за праксу, описом посла, условима за сваку позицију и потребним документима налази се на сајту Центра за развој каријере, на страници http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa, на истој страни сајта истакнути су важни датуми везани за процес пријаве, предселекцију, селекцију, одговори на најчешће постављена питања, линк ка пријавном формулару за конкурс, као и “Водич кроз конкурс” са позицијама организованим према факултетима.

 


На конкурс се могу пријавити заинтересовани студенти завршних година основних и мастер студија у складу са наведеним условима конкурса за расписане позиције. За све кандидате неопходно је да приложе скенирану потврду о редовном студирању са одговарајућег факултета.

 

Конкурс је отворен од 12.априла до 4. маја 2022. године у поноћ, а први дан праксе биће 1. јул 2022. 

 


Програм БГ ПРАКСА се реализује од 2010. године захваљујући успешној сарадњи Универзитета у Београду и Града Београда, а осмислио га је Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду. Програм је резултат заједничког настојања да што већи број студената Универзитета у Београду стекне практична знања, вештине и релевантно радно искуство током студија и тако унапреди своје академско образовање; проистекао из потребе да се што већем броју младих људи са универзитетском дипломом пружи подршка у професионалном усавршавању, али и препознавање важности идеје да концепт друштвено одговорног пословања постане интегрални део пословних стратегија јавних предузећа у Београду. До сада је кроз програм БГ пракса прошло преко 2000 студента са 27 факултета Универзитета у Београду.